. Мобильный сайт Вавада: заходите прямо сейчас, играйте и срывайте ежедневный джекпот, сумма которого может достигать нескольких сотен тысяч долларов.

Dissabte 17
agost 2024
20:00h
Festigàbal 2024

Júlia Colom
+ Lecocq
+ Merina Gris
+ Maria Jaume
+ Nòvies
+ Cannoli & Limoncello Djs
+ Llamadas Perdidas Djs
+ Hanz Ruiz Dj

20.00h

Júlia Colom és una jove de Valldemossa que amb “El Cant de la Sibil·la”, un cant ancestral de Mallorca que li va ensenyar el seu avi amb només set anys, va descobrir el seu amor per la veu endinsant-se a la música tradicional. La influència de les “tonades” mallorquines a la seva música forma part de la seva ADN. És indeslligable de la seva personalitat compositora, com podem apreciar a “Miramar”, un disc debut de peces de creació pròpia i altres d’origen popular, convertint-se així en una celebració de la transmissió oral i de les múltiples vides que poden viure els cants.

21.00h

Després de 12 anys liderant la banda Medusa Box, amb 4 àlbums produïts i més de 200 concerts per tota le península, Enric Mont Lecocq decideix embarcar-se en un nou projecte cantat en les seves dues llengües maternes, el Francès i el Català.

El seu primer disc “Sous la glace / Sota el gel” el conformen 10 cançons que sorgeixen de la necessitat d’explorar una sèrie de records que conformen la seva identitat i traduir-los sobre el pentagrama.

22.00h

La banda basca va explotar el 2022, i des de llavors ha seguit guanyant reconeixement per part de la premsa i el públic, tant general com especialitzat. Els de Donostia van entrar en diversos rànquings dels millors àlbums de l’any o per a la premsa especialitzada amb ‘Zerua Orain’, el seu LP debut, i han ofert més de 35 concerts a tot l’estat (incloent-hi festivals com el Bilbao BBK Live) i diversos festivals a països com Sèrbia, Suècia o Països Baixos. A més, aquest 2024 han estat confirmats per a festivals prestigiosos com el Primavera Sound i el Mad Cool Festival. El conjunt va debutar a l’octubre del mateix any o amb el single ‘Besteek Zer’, obra amb la que van irrompre a l’escena basca i va marcar el camí per a les posteriors ‘Saiatzen Naiz’, ’90’, ‘Ez Geratu Azalean’ i ‘Ardi Latxen Herrian’ -al costat de Cris Lizarraga, vocalista de Belako-, cançons pop vibrants i violentes en què la avantguarda i allò nostàlgic emergeixen en himnes generacionals, posicio- nant la banda entre els artistes a tenir en compte a nivell estatal.

Al març de 2022 van estrenar ‘Zerua Orain’, el seu LP debut produït per Ed Is Dead, una feina que els va portar a penjar el ‘Sold Out’ en menys de 24 hores per a la seva concert debut, un camí que es va complementar amb més de 35 concerts a nivell
estatal i internacional. Destaca la seva presència identitària i visual composta per tres figures emmascarades i anànimes, una aposta de base filosòfica amb l’objectiu de posar el focus en el què en lloc del qui. L’art per davant de la persona.

Durant el 2023 van realitzar una extensa gira, incloent festivals com el Bilbao BBK Live i concerts a països com Sèrbia, Suècia i Països Baixos. En aquest període
han col·laborat amb artistes com Delaporte, La M.O.D.A. i Hofe. El 2024, Merina Gris ha realitzat una gira estatal havent estat seleccionats a el cicle Artistes A Ruta, i ha actuat a festivals com Primavera Sound, Mad Cool i Observatori, a més d’estar presents a places importants com Sound Isidro o Jazzaldia de Donostia.

23.00h

Botigues de souvenirs i postals esgrogueïdes de paisatges ara irreconeixibles. Aquella Mallorca vintage que va obrir les portes al turisme, fa temps que ha emprès el vol cap a la distopia. Nascuda al ventre de la bèstia, Maria Jaume es pren un vàlium mentre l’avió s’enlaria i veu des del cel com Palma i Miami es fusionen en un tot estroboscòpic. Benvinguts a la festa de la Mallorca retrofuturista. Cordeu-vos els cinturons. Això és Nostàlgia Airlines.

Maria Jaume és un dels talents emergents clau en la nostra escena musical recent. Nascuda a Mallorca i establerta a Barcelona, va estendre un pont entre les grans veus femenines de l’indie i l’escena mediterrània amb els seus primers i aclamats àlbums “Fins a maig no revisc” (2020) i “Voltes i voltes” (2022), que li van obrir les portes dels principals festivals del país. Però avui na Maria és una altra.

Amb el nou disc “Nostàlgia Airlines”, confirma la translació a un pop cada vegada més electrònic, més ballable, més vital. Amb limoncello i DMs d’instagram. On ha quedat aquella malenconia que definia les cançons de la mallorquina? Segueix ben present, però ara conviu amb unes capes d’ironia i despreocupació que li queden la mar de bé. Ja havia quedat palès amb els senzills d’avançament “Ressaca a sa platja”, “Xin xin i bye bye” i “Mala via”. I ara ho rubrica amb hits com “Pura geografia”, el tema d’obertura.

El nou disc també destaca pels featurings d’artistes convidats com Julieta (l’addictiva “Trista a Miami”), Renaldo & Clara (“Super mala pinta”), Mar Grimalt (a l’enigmàtica “Balada des Trast”) o el cantant d’Antònia Font Pau Debon a “Hoteles, sol y playa”, un viatge a la Mallorca dels 50 amb cita al mític Bonet de San Pedro inclosa.

“Nostàlgia Airlines” està enregistrat i produït per Lluís Cabot (Da Souza) amb la col·laboració de Pau Riutort, amb mescles de Joan Borràs (Oques Grasses) i masterització de Victor Garcia.

00.00h

És un duet integrat per l’ARI* i la CARLOTA PALÀ. Juntes van descobrir la seva passió per la música electrònica i després d’un any descobrint-se i punxant a diverses sales del panorama nacional consoliden el seu projecte amb NÒVIES.

La seva autèntica màgia es manifesta en la creació de sessions enèrgiques, ritmes accelerats i melodies nostàlgiques que caminen des del “Trance” fins a la “Mákina” creant així una experiència musical captivadora i diversa on no es pot parar de ballar.

20.40h Una de les parelles que més hores han passat a la cabina de l’Helio tornaran al Festigàbal per brindar-nos qualitat i savoir faire rere els plats.

21.40h

Les Djs amb més solera de l’escena pop de Barcelona no podien faltar a la cita. Són la parell amb més hores punxades a l’Helio i no, no fallaran.

22.40h

Una de les sorpreses dels últims anys en format Dj. Si bé Hanz Ruiz té el seu propi projecte musical, té cops amagats i un d’ells és la seva habilitat punxant.